Seilskuter brukes til så mangtSeilskuter brukes til så mangt

De fleste ganger jeg ser en seilskute, ligger den til kai. Det er jo naturlig for de er jo ikke lenger i ordinær trafikk slik som i gamle dager, men det er veldig forskjellig hvilke oppgaver de har anno 2018. En del av dem brukes som serveringssteder, kurs & konferanse og charterturer. Jeg synes det er flott at bruken av disse stolte skipene, kan utvikles til forskjellige konsepter. Dette kommer jo både kunder og eiere til gode, og sikrer sikkert økonomien til en viss grad.

Seilskuter brukes til så mangt

Seilskuta Linden

Denne seilskuta er et flott eksempel på hvordan man kan tenke nytt, her tilbys det nemlig bedriftssamlinger på Svalbard.

Det er bedriften Basecamp Arctic Voyagers, som i dag driver samling for bedrifter ombord på Linden. Som de selv sier, så får bedriften muligheten til kombinasjon av bedriftsmøter/team samlinger, med flott villmark i Arktis.

Mannskap

En del av konseptet inneholder å være mannskap ombord på skuta, opplegget kan skreddersys kundens behov og ønsker.

Det finnes et utall av muligheter, men det å kunne være mannskap og dele ansvar og arbeidsoppgaver med kolleger er noe man vil få utbytte av senere. Alle får så klart nødvendig opplæring, og sikkerheten er ivaretatt hele veien.

Det kan også være mulighet for å legge til kai, slik at turen og samlingen kan kombineres med en tur på fastlandet også. Det er som kjent isbjørn på Svalbard, så landganger sikres alltid med mannskap som har med rifle. Isbjørn er ikke ufarlig, og det er lovlig å skyte den i selvforsvar.

Men Svalbard har mer enn isbjørn, det er også et yrende fugleliv på øya. Rammen bør være perfekt for en samling med bedriften.

Lokalkunnskap

God men enkel standard

Ombord på Linden er det ingen som lider noen nød, lugarer og messa er oppgradert og det er bare å nyte tiden om bord. Det er fem dobbeltmannslugarer, og to enkeltmannslugarer ombord. Man lever tett på hverandre, men det er også en del av konseptet.

Lokalkunnskap

De ansatte på skuta, er alle fastboende på Svalbard. Dette sikrer lokalkunnskapen, under oppholdet ombord eller på land.

Lokal mat

Maten man får servert ombord på Linden, er i størst mulig grad fersk. Kokken har de beste råvarene og det vil man merke, fisken er i veldig stor grad fisket fra skuta. Mer ferskt enn det, er det ikke mulig å få det.

Mulig med privat booking

Det er mulig å booke plass ombord på Linden, da har man muligheten til 3 eller 5 dagers tur. Turene går fra Longyearbyen, pris pr. person ligger på 12 500 kroner for 3-dagers turen.

I denne prisen er alt inkludert, og man får garantert en opplevelse for livet.

Jeg synes det er flott at slike tilbud finnes, og ikke minst det at gamle skuter fortsatt kan gjøre nytte for seg.

Linden har forsterket skrog, dette fordi det er mye is i farvannene rundt Svalbard.

Flyforbindelser

Det er gode flyforbindelser til og fra Svalbard, både fra Oslo og Tromsø. For flytider og priser sjekk med SAS eller Norwegian.