Hvordan bli med på Tall Ships raceHvordan bli med på Tall Ships race

Konseptet til regattaen er genial, her skal det være mulig for alle som vil å kunne bli med. Det er jo selv grunntanken at mennesker fra forskjellige nasjoner treffes, og det er svært ofte en god blanding av nasjoner på hvert enkelt skip. Men det kan lønne seg å sjekke ut litt på forhånd, spesielt om det er spesifikke skip man ønsker. Dette fordi man kan oppleve at det blir fullbooket, de har jo alle en begrensning på hvor mange de kan ha med fra havn til havn. Men det finnes mange måter å ta del i arrangementet på, det kreves mye folk også på land.

Medseiler

Man kan egentlig si det slik at det er 4 ulike fremgangsmåter, for å kunne bli medseiler på en av skutene. Det kan også anbefales å innhente litt informasjon fra andre som har vært med tidligere, og det ligger også filmer tilgjengelig på nettet.

Noen velger å ta direkte kontakt med den båten man ønsker å mønstre på, for de som er litt rutinerte er nok dette en grei måte å ordne det på. Men da må man ta ansvar for alt selv, også det praktiske med billetter til og fra mønstringshavner.

Mange velger å benytte seg av Sail Training Internationals «Sail on Board-program» Da oppgir man ønsket båt. Om det ikke er plass på ønsket båt, vil man få tilbud om annen båt.

Men for mange er det ikke så lett å velge, da kan det være greit å benytte seg av litt tips og rådgivning. Man vil da bli tipset om hvilken båt som kan passe deg, via en Windseeker som er en internasjonal agent. De hjelper deg også med alt rundt dette, hvilken havn og tid du skal mønstre på.

15-25 år

15-25 år er hovedmålgruppen, men det er ikke stengt for deg som måtte være over 25 år heller. Noen kommuner har stipendordninger for deltakere, denne muligheten kan man ikke benytte seg av om man er eldre enn 25 år.

De som er over 25 år, anbefales å ta direkte kontakt med en av skutene selv. Det finnes flere medseilerprogram, man finner ut mer om dette ved å sjekke «Sail on Board»

Uansett alder; det kreves ikke noen forkunnskaper for denne type mannskap.

Crew på land

Man er avhengig av et stort antall mennesker til et slikt arrangement, så om man ønsker det kan jo å jobbe som frivillig være noe.

Det er mange typer stillinger/områder som skal dekkes, så her gjelder det å ta kontakt om dette er noe som kan virke fristende.

Det kan jo være en fin måte å bli kjent med arrangementet på, før man eventuelt søker om å mønstre på en av båtene.

Type jobber er veldig varierende, det er alt fra å være bindeledd mellom havn og fartøy. Forsyninger, logistikk, anløpssted. Her trenger man nok litt lederegenskaper og kjennskap til hva man driver med. Men det er en rekke andre gjøremål også, som krever minimalt med opplæring og erfaring.